Jag steg upp hyfsat tidigt för jag hade planerat en långrunda idag. Käkade frukost och packade ihop mina ting. Cyklade in till centrum och fortsatte sedan söderut på småvägar fram till Nybble. Det var tyvärr en mil längre än den stora vägen. Jag blev omkörd av en gammal traktor på den lilla vägen, jag lade mig bakom den och slapp således den halt kraftiga motvinden. Höll en hastighet på 29.5 km/h i ca 2 km.

Efter Nybble körde jag ut på väg 26 och fortsatte på den tills jag kom till Gullspång. Där åt jag en hamburgare och cyklade sedan vidare på samma väg. Kom fram till Berga och var tvungen att ta en annan väg förbi Mariestad som jag inte ville in i. Körde mellan väg 201 och 202 fram till väg 200. Den skulle jag följa hela vägen till Skövde. Innan dess på väg 201 så fick jag givetvis en punktering tre km innan 200-vägen. Jag hade en ny slang som jag köpt i Växjö och den åkte in. Jag såg givetvis också att däcket har blivit skavt av fälgen. Det är inte jättebra kan jag säga. Slits den mer på samma ställe så riskerar jag att det lossnar från fälgen. Det är inte att föredra. Men det är inte många kilometer som jag har kvar så jag ändrade, vred och vände lite på däcket tills det kändes bra och nu hoppas jag på att det kommer slitas på ett annat ställe på däcket.

Satte in pannbenet och tuggade vidare på de 24 km jag hade kvar till Skövde och käkade en hamburgare till när jag väl var inne i tätorten. Campingen ligger på ett berg tre km från centrum. Jag orkade inte cykla alla de km för det var en sjuk stigning som inleddes. Det fick bli att putta upp cykeln. Jag skulle egentligen till Varnhem idag, men det kanske blir imorgon. Det finns mycket mer att berätta om dagens etapp som var den kanske krävande för tillfället, men jag stavar som en kratta och orkar inte korrekturläsa efter 138 km, eller 73 km, eller 50 km för den delen, så jag orkar inte skriva mer.

Dagens siffror är lite konstiga, det beror på att de är uppskattade då min cykeldator har blivit nollställd sånär som på den totala distansen från Malmö, men jag kommer ihåg lite vagt vad den visade:

Sträcka: ca 138 km
Effektiv cykeltid: 6 timmar 27 minuter (väldigt uppskattat, mer än 6 timmar i alla fall)
Med. Hast: ??? km/h
Max hast: 40.något km/h
Tot. sträcka: 966 km, imorgon blir det över 1000 km, skönt.